PERSBO

Fiskehuset Persbo på  "läget" 

Hela huset är fyllt av spännande historia. 


Persbo har tillhört vår familj i över 130 år och betyder väldigt mycket för oss, min syster och mig.


Huset byggdes 1882 och skulle man glömma det så sa alltid vår farfar, kör till Lilla Beddinge kyrka och titta på gaveln - kyrkan och Persbo är byggt samma år!


Vår farfar Per föddes 1900 och tog över huset med sin danska hustru Astrid efter hans mammas bortgång 1929. Persbo har många roliga och spännande historier som vår farfar och pappa berättade för oss när vi var små. 


Berättelser om hur det var att bo i Persbo under kriget när det snabbt skulle mörkläggas så inga ljus syntes eller när vår farfar berättade hur en båt full av flyktingar syntes vid stranden. Vår farfar med sitt stora och omtänksamma hjärta räddade livet på alla i båten. Än idag har vi kontakt med släktingarna som räddades denna dag i oktober under kriget.


Farfar var fiskare och älskade havet men hade även stor respekt för havet ger och tar som han alltid sa till oss barn. Vår pappa var också fiskare en tid men tyvärr blev fisket sämre och hans kärlek till havet förde honom till Kustbevakningen. 

Ny generation i Persbo

1980 gick tyvärr vår farfar bort och vår mamma och pappa tog över Persbo. Med öm hand renoverades föräldrahemmet Persbo och gav oss en underbar uppväxt med närhet till hav och härlig grönska. Endast 48 år gammal drabbades vår mamma av MS men trots sin sjukdom och begränsningar spred hon sin positiva livsgläde och omtänksamhet till alla i sin omgivning. Efter mer än 50 år som gifta gick vår pappa bort 2018 och vår mamma kämpade tappert vidare till 2020 då även hon fick somna in.


Slutet på 2020 renoverades hela huset. Min syster och jag vill gärna dela med oss av denna underbara plats med er. Med historia i väggarna och närheten till havet är vi övertygade om att ni kommer få en härlig semester hos oss. Persbo ligger oss varmt om hjärtat så vi ber er vårda det med kärlek och respekt!


Unna dig en avkopplande helg!